čtvrtek 24. září 2015

Mapei Fuga Fresca – vysoce funkční nátěr pro sjednocení barvy povrchu spár


Nelíbí se Vám barva nebo stav Vaší spárovací hmoty v koupelně nebo v kuchyni? Nátěr Fuga Fresca si s tím jednoduše poradí! S jeho pomocí snadno obnovíte nebo upravíte stávající cementové spárovací hmoty dlažeb a obkladů interiérů.


Co Fuga Fresca umí?

Pokud spárovací hmoty postrádají svou původní krásu, případně byly už při aplikaci nesprávně zpracované a kvůli tomu jste s nimi nyní nespokojeni, vyzkoušejte Mapei Fuga Fresca. Tento vysoce funkční nátěr dokonale sjednotí barvy povrchu spár.

Technické vlastnosti nátěru

Vysoký poměr polymerů, který obsahuje nátěrová hmota Mapei Fuga Fresca, je tvořen na bázi akrylových pryskyřic s vodní disperzí. Díky tomu Fuga Fresca disponuje vynikajícími krycími schopnostmi a povrch spáry má nízkou nasákavost. Spáry budou jednotné a celkový vzhled koupelny nebo kuchyně získá díky tomu zcela jiný rozměr. Stejně důležitá je i jedinečná možnost údržby – celý natřený prostor je překvapivě snadno udržovatelný.


Důležitá upozornění

Abyste byli s Mapei Fuga Fresca stoprocentně spokojeni, dodržujte prosím doporučení pro použití. Důležité je, abyste:
  • Fuga Frescu nepoužívali v exteriéru nebo tam, kde je trvalý kontakt s vodou (bazény, nádrže apod.)
  • na materiály cotto, přírodní kámen a ostatní savé povrchy nanášeli nátěr Fuga Fresca pouze na povrch spáry, nesmíte přetáhnout, jinak by došlo ke zbarvení i okolníhosavého materiálu,
  • nenanášeli nátěr na povrch spáry, který není celistvý, soudržný a dostatečně pevný,
  • při velkém barevném rozdílu mezi původní spárovací hmotou a požadovaným finálním výsledkem aplikovali více vrstev nátěru.

Jak používat Mapei Fuga Fresca

Lahvička s dávkovačem

Lahvičku řádně protřepejte. Povrch spáry natřete pomocí připevněné houbičky – stiskněte lahvičku a houbička se nasákne. Spára musí být čistá, hladká, bez případných nečistot, plísní nebo vápenatých usazenin. Po několika minutách nátěr na povrch spáry zaschne a Vy můžete odstranit z povrchu podkladu nebo dlažby možné zbytky nátěru. Použijte k tomu vlhkou spárovací houbu. Připevněnou houbičku na lahvičce vždy důkladně omyjte.

Kyblík

I v kyblíku musíte nátěrovou hmotu důkladně promíchat. Nátěr na povrch spáry nanášejte pomocí štětce. Spára musí být opět dokonale čistá, bez plísní, vápenatých usazenin a jiných nesoudržných částic. Až nátěr po několika minutách zaschne, odstraňte případné zbytky z povrchu obkladu nebo dlažby pomocí navlhčené spárovací houby.

Barvy

Nátěr je dodávaný v barvách dle vzorníku MAPEI pro spárovací hmoty: 100, 103, 110, 111, 112, 113, 114, 120, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 149, 150, 160, 161, 162, 170, 171, 172, 174, 180, 181 a 182.


4 komentáře:

  1. Dobrý den, fungovalo by tohle i na sjednocení spár ve vinylové podlaze, kterou chci dát do koupelny? Nebo tam bude potřeba ještě další těsnění. Slyšel jsem právě o tom, že se dají pořídit různé vychytávky, kterými se vinyl přetře a vlastně se zajistí, aby do spár netekla voda. Případně se pak používají takové těsnící pásky. Tak mě zajímá, zda by tohle fungovalo taky a jak dlouho.

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně o tomto jsem nedávno četl v jednom magazínu pro kutily. Říkám si, že by to možná stálo za zkoušku. Například u nás v koupelně bych to využil. Je tam světlá dlažba a tmavá spárovací hmota, což prostě nevypadá úplně nejlépe. Pokud by to šlo takto přetřít, tak by to bylo mnohem hezčí. Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  3. Před měsícem jsem si objednala malířství, které mi vymalovalo koupelnu a chodbu v mém domě. Potřebovala jsem také upravit spáry a tento produkt mi připadá velice dobrý, ale nakonec si se spárami poradila firma, kterou jsem si objednala na malování. Tento tip je opravdu zajímavý a pokud budu potřebovat opravit nějaké spáry v domě, jistě ho ráda vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna v loni na podzim jsme rekonstruovali jeden menší pražský byt 2 + 1 a když jsem viděl, jak předchozí řemeslník "vyvedl" spárování u obkladů kuchyňské linky, tak jsem nevěděl, zda se budu smát nebo brečet. Za sebe i naší firmu můžu říct, že si při spárování dáváme opravdu záležet a i třeba díky kvalitnímu ochrannému vybavení odvádíme skvělou práci.

    OdpovědětVymazat