čtvrtek 23. dubna 2015

Mapei Mapelastic Turbo

Mapei Mapelastic Turbo

Mapei Mapelastic Turbo obsahuje dvě složky, které jsou rychleschnoucí. Jedná se o pružnou cementovou maltu k využití pro hydroizolaci balkonů a teras. Mapei Mapelastic Turbo lze využít při nízkých teplotách a na ne úplně vyschlém povrchu.


Sektory využití hydroizolace Mapei Mapelastic Turbo

Mapei Mapelastic Turbo se využívá pro hydroizolace teras a balkonů, na nové potěry i na stávající dlažby před pokládkou nových dlažeb z keramiky nebo přírodního kamene.

Výhody Mapei Mapelastic Turbo

Tento produkt lze použít i při nízkých teplotách. Minimálně +5°C. Mapelastic Turbo je vhodný i na pokládky, které nejsou úplně vysušené, ale musí být úplně vyzrálé. Lze jej využít pro pokládku obkladů a dlažeb po cca 4 hodinách při vhodných podmínkách a po cca 24 hodinách při teplotách až do +5°C. Mapelastic Turbo je odolný vůči vodě hned po několika hodinách při nízkých teplotách a vysoké vlhkosti. Mapelastic Turbo je v řadě rychlých systémů MAPEI a ve spojení s lepidly Elastorapid, Granirapid nebo Ultralite S1 Quick a hmotou pro spárování Ultracolor Plus je možné provést ve velmi krátkém čase hydroizolaci, pokládku obkladů a dlažeb a spárování. Tento produkt splňuje náležitosti EN 14891 („Lité vodotěsné výrobky pro použití pod lepené keramické obklady a dlažby“) a EN 1504-2 (Výrobky a systémy na ochranu a opravu betonových konstrukcí“). Mapelastic Turbo je odolný vůči UV záření a je kompatibilní se všemi výrobky, které jsou součástí systému Mapelastic.


Technika využití

Opravdovou silou produktu Mapelastic Turbo od firmy Mapei je jeho rychlé použití na stavbách, kdy se smíchají obě složky a vznikne velmi snadno zpracovatelná směs, která se aplikuje ve dvou vrstvách, s vložením výztuže Mapenet 150 nebo Mapetex Sel.


Spotřeba

Asi 2,4 kg/m2 (dvě vrstvy produktu s vložením výztuže). EN 14891 a EN 1504-2.

Výhody pro obkladače

Obrovskou výhodou pro obkladače je v neposlední řade velmi snadná zpracovatelnost a vysoká denní produktivity. Tento produkt se zpracovává v nádobě a doba zpracovatelnosti je více než 45 minut. Lze jej využít ve všech ročních obdobích. Jedná se o rychlý systém, který omezuje čekací dobu.
1 sada obsahuje hydroizolaci pro 15 m2.

3 komentáře:

  1. Tyjo, mockrát díky za tip a návod. Během následujících měsíců mě čeká hydroizolace koupelny, dal by se tento produkt použít i pro tento účel? Právě přemýšlím nad tím, co k tomu zvolit a pořád nejsem rozhodnutý. Dost uvažuji i nad tím, jestli se o tom raději neporadit s nějakým profíkem, co s tím už má zkušenosti.

    OdpovědětVymazat
  2. Jééé, tak tohle mi opravdu živě připomnělo, jak jsme se snažili s manželem sami o rekonstrukci bytu. No musím se přiznat, že to nedopadlo nejlépe a právě u hydroizolace jsme to museli vzdát a poznat si nějaké odborníky, aby nás zachránili a dodělali to za nás! :D Vybavování pak už bylo víceméně na mně a to jsem si opravdu moc užila. Pamatuji si, že jsem hodně objednávala z jednoho super eshopu se starožitnostmi.

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá dobře, díky za tip. My se chceme do oprav interiéru pustit nejspíš někdy během pod zimu. Teď přes léto nás čeká exteriér, tedy fasáda a střecha. Z té střechy mám největší strach. Ještě navíc ani nemám pořádně vybranou krytinu. S největší pravděpodobností ale půjdu do plechu. Dost mě zaujaly střechy a okapy Lindab, protože cenově nevychází vůbec špatně.

    OdpovědětVymazat